logo


Meniu

Ultimul sezon din “Game of Thrones”

Lansarea ultimei serii, cea de-a 8-a, a serialului fantasy “Game of Thrones” (Urzeala tronurilor) a avut loc ieri, pe HBO. In pofida numeroaselor zvonuri conform carora lungimea episoadelor acestei serii va fi similara celei a unui film lungmetraj, de fapt, unele episoade nu vor depaşi nici macar 60 de minute. Cu toate acestea, fanii sunt recunoscatori pentru acest serial fenomen, unul al superlativelor. Ne-a adus dragoni, o ”nunta roşie”, nuditate şi morţi neaşteptate, insa, deşi seria de televiziune ”Game of Thrones” se apropie de final, scenele sale memorabile vor avea un impact de durata in peisajul TV, sunt de parere fanii dar şi experţii.

Super audienta

Cel mai scump, cel mai vizionat, cel mai piratat, cel mai premiat: serialul TV ”Game of Thrones”. Lansat in 2011, serialul ”Game of Thrones”, “GoT” pentru cunoscatori, a sedus de la un sezon la altul din ce in ce mai mulţi telespectatori. In 2014, a devenit serialul HBO cu cea mai mare audienţa, detronand renumita producţie ”The Sopranos ”. Ultimul episod din sezonul al şaptelea a fost urmarit in seara in care a fost difuzat de 16,5 milioane de fani in Statele Unite, un record absolut pentru un serial TV.

Cine este parintele GoT

Supranumit “Tolkien al Americii”, referire la scriitorul britanic de literatura fantasy de la care a preluat tendinţa de a-şi ucide personajele, George R. R. Martin a devenit celebru la nivel mondial cu ”A Song of Ice and Fire”, saga care a inspirat serialul “Game of Thrones”

Odata cu faima mondiala, scriitorul in varsta de 70 de ani, care se afişeaza purtand barba alba, şapca, ochelari şi bretele, a devenit in 2016 al 12-lea cel mai bine platit scriitor, potrivit unui clasament realizat de Forbes. Acest impatimit al istoriei medievala şi al mitologiei, pasionat de Razboiul Rozelor, a vandut peste 85 de milioane de exemplare din seria sa fantastica, tradusa in 47 de limbi. Nascut la 20 septembrie 1948 la Bayonne (New Jersey), George Raymond Richard Martin este fiul unui docher. “Am crescut intr-o locuinţa sociala. Eram saraci (…). Nu mergeam niciodata nicaieri vara. Carţile insa m-au purtat peste tot”, a povestit scriitorul. In copilarie, scria poveşti cu monştri pe care le vindea colegilor in schimbul catorva banuţi, apoi, cand era la liceu, crea poveşti cu supereroi pentru reviste cu tiraj mic. La 13 ani, este marcat de lectura “The Lord of the Rings” de J. R. R. Tolkien: “Dupa moartea lui Gandalf, suspansul se multiplica de o mie de ori intrucat acum, oricine poate muri”. De aici s-a inspirat in tendinţa de “a-şi ucide personajele in mod subit”.

15 apr 14:44
Comentarii