logo


Meniu

Si primarul Negoiță cere concedierea bugetarilor

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi că Guvernul ar trebui să reducă numărul de ministere şi numărul de angajaţi. „Trebuie să creştem performanţa administrativă. Ce se întâmplă în administraţia centrală este pur şi simplu inadmisibil, că sunt mai mari salariile la bugetari decât în privat, aşa ceva nu găseşti niciunde în lumea civilizată. Este un dezechilibru care se va întoarce împotriva noastră, este foarte grav. Lăsând la o parte partea asta, aparatul de stat este mult prea gras.(…)

Guvenul ar trebui să reducă numărul de ministere şi mai ales numărul de angajaţi. Mai puţin cu amante, mai puţin cu cumetrii, mai puţin cu din astea”, a comentat el, la Parlament, înaintea şedinţei CExN. Primarul a mai spus că este absolut necesar să se transparentizeze activitatea Guvernului şi a administraţiei centrale, în general.

„Este cea mai lipsită de transparenţă administraţie publică din Europa, este inadmisibil, nu suntem Africa şi să transparentizăm activitatea, adică vreau să văd şi eu câţi angajaţi are ministerul cutare şi care e fişa postului pentru fiecare dintre ei, activitatea lor zilnică, ceea ce noi astăzi vom aproba în şedinţa de consiliu la Sectorul 3”, a mai spus Negoiţă înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Negoiţă a menţionat că susţine proiectul Codului administrativ, dar nu este de acord cu pensiile speciale pentru primari. El a adăugat că în cadrul Asociaţiei Municipiilor, pe care o conduce, nu a fost o discuţie cu privire la pensiile speciale.

13 iun 18:03
Comentarii