logo


Meniu

Samsung a primit reclamaţii privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare

Samsung Electronics a primit câteva reclamaţii privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare, ceea ce ar putea duce la o intrare dificilă pe piaţă a dispozitivului mobil care costă 1.980 de dolari, relatează Reuters potrivit news.ro.

Galaxy Fold, care va fi introdus pe piaţa americană pe 26 aprilie, seamănă cu un telefon obişnuit, dar se deschide ca o carte pentru a crea un al doilea ecran de mărimea unei tablete mici, de 7,3 inci (18,5 cm).

Modelul, care are un echivalent fabricat de Huawei Technologies, Mate X, a fost considerat ca fiind viitorul, într-un domeniu care a cunoscut puţine surprize după lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Cu toate acestea, jurnaliştii care au evaluat mostrele au raportat disfuncţionalităţi după doar câteva zile de utilizare.

”Vom analiza cu atenţie aceste aparate...pentru a stabili cauza problemelor”, a anunţat Samsung într-un comunicat.

Acţiunile Samsung au închis joi în scădere cu 3,1%, în timp ce piaţa a coborât cu 1,43%.

Disfuncţionalităţile au readus în atenţie cazul telefonului Galaxy Note 7, de acum trei ani. Bateriile şi problemele de proiectare ale Note 7 au dus la aprinderea sau explozia unora dintre telefoane, iar Samsung a fost nevoită de recheme şi să scoată telefoanele de la vânzare.

Rechemarea Galaxy Note 7 a şters aproape tot profitul diviziei de telefoane a Samsung, în trimestrul trei din 2016.

În cazul Fold, analiştii au spus că disfuncţionalităţile telefonului nu sunt surprinzătoare. Mai mult decât atât, designul de pliere în interior a ecranului va fi probabil mai puţin durabil decât soluţia Huawei, de pliere în exterior, consideră analiştii.

Pe un ambalaj al telefonului există avertismentul scris cu litere mari ca folia din plastic să nu fie scoasă, arată un tweet al unui alt beneficiar de mostră.

Samsung a precizat joi că înlăturarea foliei protectoare poate deteriora telefonul şi că va informa clar clienţii despre această problemă.

Dieter Bohn, editor şef la The Verge, a spus că ”o mică umflătură” a apărut pe îndoitura telefonului, iar Samsung i-a înlocuit aparatul fără să explice problema.

Bohn a spus că nu a scos folia protectoare.

Samsung a anunţat că intenţionează să fabrice cel puţin un milion de telefoane Fold, dintr-un total de 300 de milioane de telefoane pe care le produce anual. Compania sud-coreeană a închis precomenzile din cauza cererii mari.

Joi, Samsung a precizat pentru Reuters că data stabilită pentru lansare nu a fost modificată după informaţiile referitoare la defecţiuni.

”Cred că randamentul telefoanelor se va îmbunătăţi în timp, iar telefoanele vor deveni mai bune”, a declarat un analist la NH Investment & Securities, Lee Kyu-ha. Acesta a spus însă că nu ştie dacă Samsung poate rezolva complet problema ecranelor.

20 apr 00:17
Comentarii