logo


Meniu

România, tot mai îndatorată - Câte miliarde a mai împrumutat Eugen Teodorovici de pe piețele externe. Suma este fabuloasă

Ministerul Finanţelor a împrumutat 2 mld. euro de pe pieţele externe, din care 1,4 mld. euro pe maturitatea de 12 de ani, şi 600 mil. euro prin redeschiderea eurobondurilor pe 30 de ani, potrivit datelor Bloomberg, scrie Ziarul Financiar.

Acest împrumut de pe pieţele financiare internaţionale vine după ce spre sfâşitul lunii martie Ministerul Finanţelor a împrumu­tat o sumă record de 3 mld. euro prin euroobligaţiuni, din care 1,35 mld. euro pe maturitatea de 30 de ani, 500 mil. euro pe 15 ani şi 1,15 mld. euro pe maturitatea de 7 ani.

Zi SPECIALĂ pentru Radu Mazăre - Fostul primar va spune 'DA' în spatele gratiilor

România s-a îm­pru­mutat în acest an pentru pri­ma dată în euro, pe o maturitate de 30 de ani, după ce în 2014 lan­sa în pre­mieră bon­duri în dolari pe 30 de ani.

În 2018, Ministerul Finanţelor a ieşit pe pieţele externe de trei ori, îm­pru­mutând cumulat 3,75 mld. euro şi 1,2 mld. dolari.

În continuare, România este de­pen­dentă de capi­ta­lurile străine atât pentru ros­togolirea datoriei externe, cât şi pentru finanţarea deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent.

10 iul 15:39
Comentarii