logo


Meniu

Revista „Teen Vogue” respinge știința care diferențiază sexele – masculin și feminin

Teen Vogue, o revistă comercializată direct tinerilor, a postat un videoclip pe YouTube unde diverși vorbitori resping știința care diferențiază sexele – masculin și feminin. Acesta este încă un alt exemplu flagrant de pe ordinea de zi, care are scopul de a estompa genurile.

Teen Vogue a postat recent un video de pe YouTube intitulat 5 prejudecărți comune despre sex și gen, care este… destul de ireal. În descrierea YouTube se spune: ”7 activiști și persoane LGBTQIA + demitizează concepțiile comune greșite despre sex și gen”.

Apoi, Maria Trida, un producător al Teen Vogue spune:

”Această idee, că organismul este fie de sex masculin fie de sex feminin, este total greșită!”

Apoi, video adaugă un strat gros de ”fapte” confuze, non-științifice, pentru a explica sexul.

”Noi toți avem caracteristici care sunt de obicei de sex masculin sau de sex feminin, dar alegerile politice, factorii sociali, alegerile ideologice sunt cu adevărat cele care atribuie sens diferitelor părți ale corpului nostru. Deci, înțelesul poate fi ceea ce ele semnifică, cei mai mulți dintre noi fiind învățați că, dacă ai vagin ești fată sau dacă ai penis ești băiat.”

Apoi, videoclipul atacă faptul că cromozomii determină sexul unei ființe umane:

”Spunând că o persoană cu cromozomi XY este doar de sex masculin este un mod îngust de a privi la gama diversă de diferențe cromozomiale pe care le putem avea ca persoană.”

”Prea mulți oameni încă mai cred că există un astfel de lucru, cum ar fi sexul real și că provine de la cromozomii dumneavoastră. Nu e cazul. Știința a aflat acest lucru de zeci de ani, și este de fapt un consens în știință și necontroversat.”

Apoi, filmulețul explică faptul că o femeie-trans (un bărbat care a decis să devină o femeie) este de fapt o femeie biologică. Videoclipul insistă că toate părțile corpului unei femei-trans sunt de fapt părți ale corpului feminin. O femeie-trans (n.t.: adică s-a născut bărbat, cu toată gama de părți anatomice masculine la locul lor!) în video spune:

”Biologia mea este biologia unei femei, indiferent dacă doctorii sunt sau nu de acord.”

(n.t.: în acest punct nu pot să nu mă întreb, retoric desigur, cum are menstruație? o simulează?)

Pe scurt, videoclipul vrea să ignore ceea ce ochii pot vedea în mod clar și să îmbrățișeze o agendă complexă și confuză, care neagă sexul și genul.

Pare astfel că suntem martori la ceea ce se numește Lysenkoism:

”Lysenkoismul poate fi folosit metaforic pentru a descrie manipularea sau denaturarea procesului științific, ca o modalitate de a ajunge la o concluzie predeterminată, așa cum este dictată de linia ideologică, deseori legată de obiective sociale sau politice.”

– Wikipedia, Lysenkoism

10 apr 13:47
Comentarii