logo


Meniu

PROGRAMUL ZILEI DE JOI, 14 noiembrie 2019 al Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”

Astăzi, vă invităm la două filme senzaționale în cadrul Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”.

De la 14.00, la un film de animație pentru copii, iar de la 19.00, la o poveste romantică extraordinară, cu Meryl Streep și Robert Redford.

PROGRAMUL ZILEI DE JOI, 14 noiembrie

13.00 - 14.00 - Workshop - Revoluția digitală - transformarea industriei cinematografice. Lector: Bogdan Ionescu

13.00 - 14.00 - Ateliere de desen - Mihai Pânzaru PIM (realizare portrete invitați, spectatori, prin tehnici speciale de grafică)

14.00 - 15.50 - Film - Ferdinand - Animație – SUA 2017 – 108 min

15.50 – 18.00 - pauză

18.00 - 19.00 - Workshop - Scurtă istorie a cinematografiei. Lectori: Carmen Soare și Ladislau Kocsis

19,00 - 21.30 - Film - Departe de Africa/Out of Africa - SUA 1985, 150 min

Cu participarea criticului de film Ileana Perneș Dănălache

Festivalul se desfășoară până duminică, inclusiv, la cinematograful Happy Cinema din Liberty Center, sectorul 5. Intrarea este liberă la toate manifestările B.Loved - un proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la Bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București, prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache".

Mulțumim pentru colaborare Liberty Center, Happy Cinema București și companiei Domeniile Urlati.

Departe de Africa / Out of Africa

1985 – SUA

Regia: Sydney Pollack

Distribuția: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer

150 minute

7 premii Oscar, 3 premii Globul de Aur

Filmul prezinta povestea unei femei daneze de viță nobilă – Karen Dinesen Blixen, din momentul căsătoriei și plecării ei în Kenya in 1913, până la întoarcerea ei in Danemarca, în 1931. În timp ce se străduiește să mențină ferma sa de cafea pe picioare din cauza multiplelor dezastre ce se abat, și incearcă să-și îmbunătățească relația cu băștinașii din zonă, mariajul ei de conveniență cu soțul ei aristocrat se înrăutățeste treptat, urmând să-și găsească evadarea și romantismul într-o altă relație, alături de vânătorul și aventurierul Denys Finch Hatton.

Din fotoliul de spectator : despre filmul Out of Africa

Despre filmul „Departe de Africa” (titlu original: Out of Africa) ştim că este un film biografic, dramatic, de dragoste, o ecranizare mai specială, sursă de inspiraţie fiind cartea autobiografică Out of Africa scrisă de Isak Dinesen (pseudonimul autoaurei daneze Karen Blixen). Un film american din anul 1985 produs și regizat de Sydney Pollack, care s-a mândrit să declare că a făcut un film despre „ posesie-posesivitate” înţeleasă în multe şi diverse moduri. Rolurile principale din această călătorie cinematografică în sălbatica Africă au fost interpretate de actorii Robert Redford și Meryl Streep. Un adevărat regal actoricesc care a impus filmul ca o reuşită absolută în epocă, adjudecându-şi nu mai puţin de 7 premii Oscar. Două suflete pereche se întâlnesc îşi trăiesc cu sensiblitate şi emoţie desăvârşită povestea de iubire în cel mai inedit decor cu putinţă: Continentul Africa. Singura recomadare venită din partea criticului aşezat în fotoliul spectatorului este „ Vizionare plăcută, cu certitudine va fi foarte plăcută” (Ileana Perneș Dănălache)

Detalii, pe pagina oficială a Festivalului www.b-lovedfestival.ro.

14 noi 00:00
Comentarii