logo


Meniu

Primăria București ar putea construi un complex rezidențial gigant chiar în centrul orașului

Primăria Municipiului București, a obținut recent un certificat de urbanism informativ în vederea construirii pentru fosta bază REBU de pe strada Berzei.

Primăria nu este la prima inițiativă în domeniul imobiliar. Compania de salubrizare REBU, împărțită egal de Consiliul General al Municipiului București și firma germană RER, a eliberat încă din 2017 bazele de salubrizare pe care le avea în București, după ce a pierdut toate contractele de salubrizare stradală.

Baza de pe strada Berzei, nr. 21 este extrem de atractivă din punct de vedere imobiliar datorită amplasării sale în centrul orașului. Terenul are 16.749 de metri pătrați și construcțiile peste 7.000 de metri pătrați.

După obținerea PUZ, Administrația Fondului Imobiliar (AFI) a demarat demersuri în vederea identificării unor parteneri care să dorească să investească în bunurile care fac obiectul de activitate al AFI (locuințe, spații comerciale) și care sunt neexploatate în prezent la adevarătul potențial. Astfel, instituția noastră a primit oferte din partea unor agenți economici din mediul privat, categoria investițiilor care vor fi efectuate urmând a fi stabilită ulterior, în funcție de ofertele primite și de cea mai bună exploatare și punere în valoare a patrimoniului Municipiului București, întrucât AFI urmărește să viabilizeze zonele și să obțină venituri la bugetul local“, a transmis Primăria Municipiului București.

10 iun 18:09
Comentarii