logo


Meniu

Prima Gală Cine Magnific, dedicată marelui actor Ștefan Iordache

În amintirea lui Ștefan Iordache, actori care i-au fost prieteni și colegi s-au întâlnit, luni seara, la Teatrul Apollo 111 din București. În premieră în acest an, Gala Cine Magnific a fost organizată de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” Sector 5.

Primarul Daniel Florea a evocat faptul că Ștefan Iordache a trăit în sectorul 5, iar la centrul cultural care îi poartă numele se află chipul marelui actor, cu peste 100.000 de piese într-un puzzle lucrat de elevii de la școlile și liceele din sector. ”Nu vrem să stabilim recorduri, vrem doar să păstrăm viu chipul acestui vârf al frumuseții neamului românesc, care are un filon remarcabil de sensibilitate”, a declarat primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Seara a fost deschisă cu un recital al cvartetului ”Imagine”, iar actorii Gabriela Popescu, Lavinia Șandru și Marius Bodochi au recitat poezii in memoriam. Poveștile amuzante ale Danei Dembinski despre întâmplări din turnee cu marele actor au dezvăluit fațete neștiute ale personalității ”urieșescului” Ștefan Iordache, cum îl numea Olga Tudorache.

Florin Chilian, la rândul său, a povestit publicului multe amintiri despre prietenul său și a cântat piesele din repertoriul său, pe care Ștefan Iordache le iubea. Mariana Pachis a ilustrat toate poveștile, sensibil, prin tehnica Sand Art.

Gala Cine Magnific s-a încheiat cu vizionarea filmului ”Noiembrie, ultimul bal”, regizat de Dan Pița, un alt uriaș talent, prieten al celui ce a fost Ștefan Iordache.

10 dec 09:25
Comentarii