logo


Meniu

Platini a fost arestat!

Lumea fotbalului, zguduită: legendarul Michel Platini a fost arestat astăzi dimineaţă! Francezul a fost arestat în scandalul legat de modul în care Qatar a câştigat dreptul de a găzdui Mondialul din 2022. Platini (63 de ani) a ajuns în fruntea UEFA în 2007 şi a condus această organizaţie până în 2015, când a fost dat jos, după ce s-a dovedit că a fost în centrul mai multor acte de corupţie.

În perioada în care Platini a fost şeful UEFA, mai precis în decembrie 2010, Qatar a câştigat găzduira CM 2022. S-a spus că arabii, pur şi simplu, au „cumpărat“ Mondialul din 2022. De altfel, s-a şi dovedit că Platini a primit suma de 1,35 de milioane de lire sterline, drept şpagă, din partea FIFA, după ce a intermediat afacerea necurată prin care Qatar a fost aleasă gazda Mondialului. Pe lângă faptul că şi-a pierdut poziţia în cadrul UEFA, francezul a primit şi o interdicţie de 4 ani de a mai activa în fotbal. De atunci, au trecut trei ani şi jumătate. În ciuda faptului că anchetatorii au dovedit acuzele de corupţie la adresa lui Platini, acesta susţine, în continuare, că e nevinovat.

Michel Platini era considerat, cândva, un favorit la şefia fotbalului mondial, urmând să-l înlocuiască pe Sepp Blatter. Ulterior însă, s-a descoperit că, cât timp au condus UEFA, respectiv FIFA, cei doi au comis o grămadă de nenorociri. Drept urmare, au fost eliminaţi din lumea fotbalului.

18 iun 20:48
Comentarii