logo


Meniu

Papa Francisc este aşteptat la Iaşi de 30.000 de catolici. „Avem în vedere suplimentarea unor trenuri“

30.000 de catolici din Moldova şi-au arătat până acum dorinţa de a venit la Iaşi, pe 1 iunie, pentru a participa la evenimentul organizat cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Listele de înscriere vor rămâne deschise, spun reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, până la jumătatea lunii mai, astfel că oamenii încă îşi mai pot exprima intenţia de a participa la eveniment.

„Deocamdată am centralizat listele estimative pentru că acestea vor rămâne deschise până aproape de eveniment. La final, toţi credincioşii care s-au înscris vor primi un permis de intrare în perimetrul destinat întâlnirii. Acum listele ne ajută la organizare, din punct de vedere logistic şi al securităţii. De asemenea, trebuie să avem în vedere şi transportul, ceea ce nu e uşor pentru că nu avem atât de multe autocare în Moldova şi de aceea avem în vedere şi suplimentarea unor trenuri”, a precizat pr. Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Conform Episcopiei din Iaşi, oamenii prezenţi la întâlnirea cu papa vor fi mai mulţi decât cei care au participat, în 2014, la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, când aproximativ 22.000 de persoane au venit în capitala Moldovei. Între timp, reprezentanţii Episcopiei Catolice din Iaşi spun că au început deja pregătirea sufletească a credinţilor şi că în perioada aceasta liturghiile sunt inspirate din cuvântul papei Francisc.

Citiţi şi:

Oficiali de la Vatican, în România după anunţul vizitei Papei Francis în ţara noastră

14 mar 16:21
Comentarii