logo


Meniu

Lovitură de teatru: România nu recunoște noul guvern de la Chișinău!

Intrebat de jurnalisti direct daca MAE recunoaste Guvernul Maia Sandu, asa cum au facut-o deja Rusia, Melescanu a dat un nu diplomatic.

"Nu exista institutia recunoasterii guvernului, exista recunoasterea unui stat. Noi suntem preocupati ca exista o situatie exploziva si vrem sa subliniem ca trebuie gasite modalitati de a fi depasita aceasta situatie. Atunci cand lucrurile se incurca, solutia e sa ne intoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problema", a spus Melescanu, intr-o conferinta de presa.

El a spus si ca ambasadorul Romaniei la Chisinau a avut o intrevedere cu presedintele Igor Dodon, alaturi de ceilalti sefi ai misiunilor diplomatice. Melescanu a povestit ca doar Dodon a vorbit 15 minute, dupa care i-a poftit afara pe ambasadori. Astfel, Melescanu a precizat ca i-a cerut ambasadorului roman sa aiba o intalnire si cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

"Noi, Romania, ca stat membru care detine presedintia UE, am facut apel la toate fortele politice sa respecte procesul democratic. Asadar, a fost un apel la calm si retinere, precum si la dialog", a spus Melescanu.

15:27 - Ministerul de Interne a declarat ca este institutie apolitica, la fel ca celelalte institutii.

"Mentionam ca, Ministerul Afacerilor Interne si angajatii sai sunt in serviciul cetateanului si al statului Republica Moldova si nu actioneaza in functie de indicatiile politicienilor.

Astfel, pentru noi Constitutia ramane legea suprema care spune ca, misiunea noastra este de a apara drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei prin activitati de mentinere, asigurare si restabilire a ordinii si securitatii publice.

Recomandam tuturor celor care incearca in aceste zile sa implice imaginea institutiei noastre si a conducatorilor in jocuri politice: sa nu provoace angajatii care sunt antrenati in asigurarea ordinii publice, sa nu vehiculeze cu informatii neveridice in care suntem vizati, sa manifeste respect pentru oamenii care poarta uniforma si sa nu se implice in actiuni ilegale pentru care pot fi trasi la raspundere" a mai spus Meleșcanu.

10 iun 12:14
Comentarii