logo


Meniu

Lavinia Șandru se află în ”Zona liberă de indiferență” - un program de educație ecologistă pentru elevi

Elevii școlilor din sectorul 5 al Capitalei participă, zilele acestea, la un program de educație ecologistă non-convențională, coordonat de jurnalista și actrița Lavinia Șandru. În cadrul unei preselecții desfășurate pe parcursul întregii săptămâni, copiii de la clasele cele mai mici până la adolescenții din anii terminali ai liceului au prezentat propria viziune despre protecția mediului și preocuparea lor pentru natură.

Programul se numește ”Zona liberă de indiferență” și se desfășoară anual, nu doar în București, ci și în cadrul altor orașe și municipii. Lavinia Șandru, inițiatoarea acestui proiect spune că ”A fi ecologist înseamnă a fi învingător și a fi mereu cu un pas înaintea celorlalți. Poate fi șansa pe care o are România într-o lume care devine tot mai incertă și tot mai greu de previzionat”.

Scopul educației ecologiste, indiferent de modalitatea formală sau nonformală de transmitere a ei, este acela de a modela copiii pentru societatea de mâine. Dacă modul în care educația se face este și unul atractiv, scopul va fi cu atât mai ușor de atins. De aceea, mesajul pe care ”Zona liberă de indiferență” îl transmite este acela că într-o lume preocupată doar de hrana materială, avem nevoie de hrană spirituală, iar energia atât de necesară vieții vine din cultură, educație și solidaritate.

Indiferența față de erodarea și distrugerea accelerată a mediului înconjurător, a naturii este totuna cu indiferența și nepăsarea față de viitorul însuși al speciei umane. Cooperarea Asociației Rolfilm cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret "Ştefan Iordache" și profesorii din acest sector al Capitalei are în vedere tocmai educarea elevilor pentru societatea de mâine, într-un mod neconvențional și atractiv, în care ei să fie interesați să participe, iar nu să fie obligați.

Participanții la competiție au prezentat proiecte originale cu tematică ecologistă, inclusiv filme proprii sau scurte producții artistice. Cele mai bune proiecte vor fi prezentate în cadrul Galei ”Zona liberă de indiferență”, ce va avea loc duminică, la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5.

Parteneri: Editura Niculescu, Informatzia Bucureştiului

7 iun 11:53
Comentarii