logo


Meniu

Johannis şi “operaţiunea mapa neagră”.

Ieşirea din letargie a preşedintelui a fost pusă pe seama faptului că s-a dat startul neoficial al campaniei electorale iar lupta cu autista clasă politică românească ar fi principalul motiv al radicalizării omului de la Cotroceni.

De fapt, “urzeala tronurilor” este în plină desfăşurare, iar sursele noastre ne trimit către alte aspecte ale jocului.

Generalul Ion Oprişor ,responsabil cu administrarea notelor informative către “Pas cu pas”, nu mai reprezintă “un cuvânt greu” pentru administraţia prezidenţială. Acest lucru a fost constatat prin fapul că s-a declanşat un soi de boicotare a serviciilor secrete româneşti, inclusiv a celor “ prietene “. Astfel ca de ceva vreme plicurile oficiale continand rapoartele informative pe care serviciile de informatii sunt obligate sa le trimita Administratiei Prezidentiale sunt returnate fara a fi macar deschise! Si dupa ce o perioada au crezut ca poate la mijloc o fi doar vreun ”hatar” al presedintelui, structurile contrainformative au descoperit ca lucrurile ar putea fi cu mult mai grave. Si ca seful statului nu a renuntat cu totul la parcurgerea notelor informative interinstituitionale, numai ca le prefera pe cele din alte surse. Johannis primeşte regulat, la final de săptămână, o “mapă neagră” informativă. Însă aceasta nu aparţine serviciilor româneşti şi nici a unui partener strategic al României. Se pare că nici BND-ului german pe care şi-l asumase prin “adoptarea” de consilieri germani prin uşa din dos a palatului. Ci ar fi vorba despre o mapă neagră pe care o primeşte personal la Sibiu şi care, spun sursele, ar aparţine BVT, principala agenţie de informaţii a Austriei!

Este vorba despre serviciul secret occidental cu care contraspionajul britanic a încetat orice colaborare de teama legăturilor acestuia cu FSB.

BVT-ul este controlat de formaţiunea naţionalistă FPO, considerat calul troian al lui Putin în Uniunea Europeană şi care are visuri de mărire în ceea ce priveşte refacerea imperiului austro-ungar.( în cadrul căruia s-a aflat şi Transilvania, după cum ştim ).

Generalul Oprişor este consilierul prezidenţial care are misiunea de a prezenta nu doar rapoartele informative ci şi mapa neagră ce conţine cele mai sensibile probleme de siguranţă naţională. În ultima perioadă însă, preşedintele s-a cam plictisit de această mapă, a revenit la ea, după care iar s-a plictisit. Motivul? Oprişor a fost bănuit că ar face o selecţie a informaţiilor. Fapt pentru care Johannis şi-a făcut rost de o altă mapă pe persoană fizică.

Această mişcare surprinde cu atât mai mult cu cât majoritatea ofiţerilor erau siguri de fapul că în domeniul informativ, preşedintele era loial BND-ului german.

Se pare însă că frăţia coloanei a cincea săseşti din Sibiu, s-a înfrăţit la rândul ei cu companiile influente austriece ce derulează afaceri uriaşe în România ( a se citi spoliere ). Structurile contrainformative româneşti fiind astfel extrem de alertate.

Serviciul de Externe Britanic MI5, urmat imediat de cel olandez, a încetat schimbul de informaţii cu BVT, controlat de Partidul Libertăţii şi de cancelarul Sebastian Kurz. Se pare că liderii FPO nu mai fac niciun secret din colaborarea foarte strânsă pe care o au cu Vladimir Putin personal. Englezii nu au avut nevoie de prea mult timp pentru a realiza că acest serviciu furnizează informaţii importante din ghiveciul comun european, Rusiei.

După intrarea BVT-ului în joc, johanniştii din aparat, s-au văzut marginalizaţi brusc, conştientizând că Palatul le-a închis uşile în nas.

Chiar dacă nu au primit nicio explicaţie oficială sau neoficială, au realizat că ar putea fi vorba despre interesul structurilor contrainformative faţă de aspecte mai sensibile din mapa neagră a lui Carmen Johannis de la Sibiu.

Dar cu totul altele decat cele cunoscute deja publicului larg privind afacerile imobiliare ale acesteia. Iar cum subiectul este unul mai mult decat sensibil pentru Iohannis, dupa cum de altfel au simtit-o si in trecut unii dintre colaboratorii cei mai apropiati ai actualului presedinte inca de cand acesta era primarul Sibiului, ”executiile” au fost unele sumare. Culmea este insa ca ”executatii” si-ar putea reprosa mai degraba ca s-au apropiat prea mult cu unele anchete de ”zona rosie” care delimiteaza afacerile companiilor austriece in Romania, decat sa fi complotat impotriva primei doamne…

N.D.

20 apr 13:55
Comentarii