logo


Meniu

În toamnă s-au însămânțat peste 3 milioane ha, din care cu grâu peste 2 milioane ha

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că în toamna anului 2018, s-au însămânţat 3.004.800 ha, din care grâul ocupă o suprafaţă de 2.005.682 ha, orzul de 266.585 ha şi rapiţa de 476.936 ha potrivit mediafax.

Ritmurile de creştere a culturilor agricole se desfășoară normal la cele însemânţate în perioada optimă şi pe terenurile cu umiditate suficientă, iar culturile sunt uniforme și puternice.

La culturile de toamnă, în această perioadă, se aplică îngrășămintele minerale pe bază de azot şi potasiu, care să elimine orice concurență a buruienilor din cultură.

MADR recomandă fracționarea dozei de azot, în 3-4 etape, în vederea sporirii gradului de utilizare a îngrășămintelor cu azot, prin menținerea unei concentrații mărite, în zona de maximă dezvoltare a rădăcinilor la grâu.

În plus, datorită prognozei vegetative la cultura de grâu care indică valori reduse ale taliei plantelor cu internodii scurte, nu se recomandă utilizarea regulatorilor de creștere, ci a îngrășămintelor foliare cu microelemente și macroelemente care sunt ușor asimilabile, asociate cu tratamente fitosanitare pentru echilibrarea nutriției.

Până la această dată, nu a fost semnalată nicio suprafaţă afectată de boli sau dăunători specifici.

15 mar 10:01
Comentarii