logo


Meniu

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved s-a încheiat. La noi, au fost interzise chipurile triste. Biletul de intrare a fost întotdeauna zâmbetul

Duminică seara, la Gala de închidere a Festivalului, primarul sectorului 5, Daniel Florea, a promis că B.Loved va continua mulți-mulți ani de aici înainte. ”Avem nevoie de un asemenea eveniment. Personajul negativ nu câștigă niciodată, în nicio poveste de dragoste. Câștigă personajul care iubește, care e altruist, gândește pozitiv. Acesta este exemplul pe care trebuie să-l dăm și copiilor, și părinților, mai ales într-un context social în care riscăm să fim sufocați de ură”, a spus Daniel Florea.

Din fotoliul de spectator, criticul de film Ileana Dănălache a spus că, privind filmul ”Love Story”, spre exemplu, a trăit același sentiment pe care l-a avut și la 20 de ani, atunci când a văzut pentru prima oară pelicula. ”Iubirea rămâne intactă și ne emoționează la fel, de fiecare dată, iată, chiar și după 50 de ani”.

Cum a fost B.Loved

B.Loved a fost deschis de un recital extraordinar al sopranei Felicia Filip. Fiecare vizionare de film a fost precedată de câte un workshop.

Copiii și ceilalți spectatori au aflat lucruri noi despre machiajul efectelor speciale, încercând chiar pe propria piele această artă. Au aflat culisele filmelor pe care le-au vizionat și interesanta istorie a cinematografiei, cum se fac reclamele ca niște filme în miniatură sau cum a evoluat industria cinematografică și impactul din ce în ce mai mic pe care aceasta o are asupra mediului.

Filmele de animație ne-au deschis și apetitul pentru desen, așa încât toți copiii, dascălii, părinții, bunicii și oricine s-a mai găsit prin preajmă au primit câte un portret realizat de artiștii Mariana Pachis și Mihai Pînzaru.

FERDINAND, tăurașul romantic, i-a purtat pe toți spectatorii, mici și mari, într-o lume plină de bucurie și iubire, din care nu s-ar mai fi desprins nici după aprinderea luminilor în sală. Au plutit prin oceane cu Mica Sirenă, au aplaudat ÎNTOARCEREA ACASĂ A LUI MARY POPPINS, apoi s-au înverzit de ciudă că nu pot fi la fel de amuzanți, așa, ca SHREK. Spectatorii au văzut CINE E ȘEF ACASĂ și cum să procedeze când vor O FAMILIE DE-A GATA. S-au întânit și cu FANTOMA IUBITĂ, chiar UNDEVA, PRIN MOLDOVA, au încercat să descifreze TAINA INIMII și au încercat să afle unde e EPAVA. DR. ZHIVAGO le-a vindecat melancolia, apoi s-au îndulcit la un atelier de Ciocolată cu dragoste, realizat de Corina Drăgulinescu, de la Corinne Chocolat. S-au răsfățat în mijlocul prietenilor MARELUI GATSBY și uite așa, încet-încet, au ajuns UNDEVA ÎN AFRICA. Festivalul s-a încheiat cu ce altceva mai potrivit decât emoționantul LOVE STORY, Gala de final reușind să readucă zâmbetul obligatoriu de pe chip, prin amuzanții și teribil de talentații artiști de la Folk Frate!

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile de la Bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București, prin Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache".

Mulțumim pentru colaborare Liberty Center, Happy Cinema București și companiei Domeniile Urlati. #BLoved2019

18 noi 10:09
Comentarii