logo


Meniu

EXIT-POLL CURS-Avangarde: Ce scoruri au avut cei doi candidaţi în Bucureşti

Diferenţa dintre cei doi candidaţi din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost mai mare în Bucureşti faţă de restul ţării. Potrivit sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde, candidatul PNL a depăşit 70% în Capitală.

Exit-poll Bucureşti:

Klaus Iohannis - 71,4%

Viorica Dăncilă - 28,6%

Eșantionul naţional pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice. Au fost utilizați peste 500 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor două institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE. Numărul de persoane intervievate este de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%.

Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2,5% (această marjă include pe lângă abaterea standard maximă calculată și erorile determinate de ponderea mare a refuzurilor de circa 18% și de alte dificultăți întâmpinate pe teren), la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate. Rezultatele sunt prezentate atât la nivelul exit poll-ului din țară, cât și la nivelul totalului de votanți, incluzând eșantionul din țară și estimarea ponderii votului din diaspora.

25 noi 00:00
Comentarii