logo


Meniu

Donald Trump intervine în incendiul care a distrus Catedrala Notr-Dame: Ce sfaturi le dă pompierilor

Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luând decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului, conform AFP şi Reuters.

Președintele SUA, Donald Trump, privește și el imaginile care au făcut înconjurul mapamondului și le dă sfaturi pompierilor despre cum să stingă incendiul.

”Este îngrozitor să vezi incendiul uriaş de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate ca ar trebui fi folosite cisterne zburătoare care să-l stingă. Trebuie acţionat rapid!”, a fost mesajul președintelui american.

Martorii, citaţi de Reuters au relatat că se putea vedea fum ieşind din acoperişul catedralei, iar flăcările erau vizibile în zona celor două clopotniţe ale catedralei. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anulat luni discursul programat către naţiune din cauza "incendiului teribil" izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunţat un oficial de la biroul preşedintelui la Palatul Elysee, informează Reuters. Un reprezentant al preşedinţiei a precizat că Macron urmează să se deplaseze la locul incendiului.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocoşatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

"Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris", a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Pompierii parizieni au declanşat o operaţiune de anvergură pentru salvarea monumentului istoric.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

15 apr 09:10
Comentarii