logo


Meniu

Documentarul 'McQueen' se află în selecția Bucharest Fashion Film Festival

Documentarul "McQueen", despre regretatul designer britanic Alexander McQueen, se află în selecția celei de-a treia ediții a Bucharest Fashion Film Festival, care va avea loc între 11 și 14 aprilie, potrivit unui comunicat, scrie Mediafax.

Festivalul de film se va desfășura la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

Pelicula "McQueen", lansată în 2018 și distribuită în România de Atelier de Film în colaborare cu Argo Art Consulting, se dorește a fi o privire personală în viața și cariera lui Alexander McQueen. Regizorii Ian Bonhote și Peter Ettedgui au îmbinat interviuri luate unor prieteni apropiați și membri ai familiei acestuia cu imagini de arhivă, pentru a realiza un portret complex al regretatului creator de modă. Acesta este prezentat drept o persoană talentată, dar torturată de proprii demoni.

McQueen a fost cunoscut pentru orchestrarea unor prezentări de modă avangardiste, care erau menite să atragă atenția publicului. De altfel, acesta a și declarat: "Show-urile mele vorbesc despre sex, droguri și rock'n'roll. Vreau să provoace entuziasm și piele de găină. Vreau atacuri de inimă. Vreau ambulanţe".

Citește și: Actriţa Amy Adams va realiza pentru HBO un serial după romanul 'The Poisonwood Bible'

În cariera sa, încheiată prematur în 2010, când s-a sinucis, la vârsta de 40 de ani, el s-a remarcat prin colaborări cu vedete precum regizorul Tim Burton și cântăreața Lady Gaga, a realizat costume de scenă pentru David Bowie și videoclipuri pentru Bjork.

Bucharest Fashion Film Festival este un eveniment menit să se afle la intersecția dintre modă, film și advertising, potrivit organizatorilor. Festivalul pune bazele unui forum de discuție despre relația dintre film și modă, prin proiecții de scurtmetraje și lungmetraje, ateliere, workshop-uri și dezbateri. Programul include o secţiune competiţională, proiecţii de filme cult, cu scenografie și costume spectaculoase, și documentare despre personaje marcante din istoria modei.

13 mar 15:16
Comentarii