logo


Meniu

CSM cere Inspecției Judiciare să facă un control la DNA Oradea - Se solicită verificarea activității din ultimii 8 ani

Plenul CSM a decis, joi, la cererea a doua asociatii de magistrati, înaintarea catre Inspectia Judiciara a unei solicitari pentru realizarea unui control la DNA Oradea.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Inspecţia Judiciară a solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) şi a Asociaţiei Magistraţilor din România, în vederea efectuării unui control la Serviciul Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în măsura în care acesta nu se suprapune cu un eventual control prevăzut în calendarul deja aprobat", este solutia CSM.

Citeste si Ponta spune că Dragnea a avizat protocolul ANAF-PÎCCJ: Au reușit să prindă câţiva peşti mari / Sârbu, Vanghelie și Adamescu, printre exemple

Cererea celor doua asociatii a fost formulata dupa aparitia in spatiul public a unor inregistrari cu procurori ai Serviciului, din care ar reiesi realizarea unor dosare privind judecatori, folosite ca mijloc de presiune.

Si conducerea DNA a demarat un control la Oradea, mai multi procurori, printre care fostul sef al structurii, Ciprian Man, fiind revocati.

15 mar 10:01
Comentarii