logo


Meniu

Comunicat de presă

Între 28 mai și 1 iunie, Sinaia va fi gazda festivalului internațional de film ecologist ECOFEST, care va reuni realizatori, producători şi distribuitori de film, personalităţi ale vieţii cultural artistice și organizaţii civice de profil din România și străinătate.

Inițiat în 2011 cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, ECOFEST își propune în fiecare an să fie nu numai o competiție a celor mai noi filme cu tematică ecologistă, ci o atitudine, o încercare de a schimba mentalități. Cu fiecare ediție, ECOFEST s-a impus ca un reper al festivalurilor de gen, la festival participând, de-a lungul timpului, cineaști și cele mai reușite filme de gen din peste 20 de ţări de pe mai multe continente.

Anul acesta festivalul a ajuns la Sinaia, un oraș verde datorită nu numai cadrului natural unic, dar și prin modul în care a reușit să integreze în politicile locale obiectivele care țin de protecția mediului, de la economisirea energiei la protejarea biodiversității. Primăria muncipiului Sinaia a reușit să facă din oraș o sursă de bune practici pentru politicile urbane sustenabile, care poate extinsă și la nivelul altor muncipalitpți din România.

Pe lângă competiția oficială, în cadrul evenimentului se vor organiza, și în acest an, workshop-uri educative și de creație cu tematică ecologistă, la care, de-a lungul celor 11 ediții ale festivalului, au participat sute de școli în cadrul celui mai amplu program de educație ecologistă non-convențională desfășurat în România.

Proiectul cultural ECOFEST este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, precum și cu sprijinul sponsorilor oficiali Domeniile Urlati, CEZ România, Filmex și Editura Niculescu și al sponsorilor New Montana Hotel&Spa și Hotel Anda.

Vă invităm să fiți alături de noi, la Sinaia, pentru a continua această aventură pentru sănătatea Pământului!

28 mai 09:20
Comentarii