logo


Meniu

Cât costă şi din ce este confecţionată cea mai rezistentă geacă din lume, de 15 ori mai puternică decât oţelul

Un brand olandez, cunoscut pentru confecţionarea unora dintre cele mai dure haine din lume, a realizat acum şi cea mai rezistentă geacă. Producătorii au declarat că materialul utilizat este inspirat din cel al armurilor de caroserie şi al sistemelor de acostare ale navelor. Cele mai multe jachete puffer sunt realizate din poliester sau nailon, special concepute pentru a fi uşoare, dar în acelaşi timp sunt extrem de fragile.

Brandul olandez Vollebak a lansat pe piaţă „cea mai rezistentă geacă din lume“. Cu un exterior realizat 100% din dyneema, cea mai puternică fibră cunoscută de om, se poate presupune că articolul poate rezista la orice test de rezistenţă, de la foc şi până la gloanţe, scrie oditycentral.com.

Se spune că stratul exterior al gecii este de 15 ori mai puternic decât oţelul şi cu 40% mai puternic decât fibrele de aramidă de mare rezistenţă.

„În timpul testelor iniţiale, fibrele au fost atât de puternice încât au produs defecţiuni aparaturii folosite, făcând faţă inclusv gloanţelor unui Kalashnikov“, au spus reprezentanţii companiei. Preţul celei mai rezistente geci din lume este de 985 de dolari.

Brandul de îmbrăcăminte Vollebak a devenit cunoscut pentru confecţionarea unora dintre cele mai dure haine de pe planetă. În trecut, au prezentat „cămaşa indestructibilă“ şi o pereche de pantaloni gândiţi să dureze cel puţin 100 de ani.

Producătorii au declarat că materialul utilizat pentru noul articol vestimentar este inspirat din cel al armurilor de caroserie şi al sistemelor de acostare ale navelor. Cele mai multe jachete puffer sunt realizate din poliester sau nailon, special concepute pentru a fi uşoare, dar şi extrem de fragile.

Volleback îşi plaseaza noul produs la polul opus, indestructibila haină cântărind nu mai puţin de 2,5 kilograme. Deşi foarte grea, aceasta e făcută pentru a rezista o viaţă şi, chiar mai mult, pentru a fi transmisă din generaţie în generaţie.

1 dec 18:35
Comentarii