logo


Meniu

Călin Popescu Tăriceanu îl DISTRUGE pe Augustin Lazăr: acest Vasile Roaită al Opoziției

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl atacă dur pe procurorul general, Augustin Lazăr, pe care îl compară cu celebrul personaj simbol fals al comuniștilor Vasile Roaită.

”Augustin Lazăr - acest Vasile Roaită al Opoziției

Cei tineri cunosc mai puțin povestea. După instaurarea regimului comunist ne-am pricopsit, printre mulți alții, cu o figură luminoasă de erou al luptei anticapitaliste: bravul Vasile Roaită, muncitorul care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița avertizând greviștii că vine poliția regimului odios peste ei. Roaită a plătit cu viața devotamentul său, fiind împușcat de bestiile de polițiști. Firesc să vină onorurile: în câțiva ani, spitale, școli, străzi, localități, gospodării agricole, bașca o stațiune de pe litoral, au fost botezate cu numele eroului, fără a mai vorbi de statui, tablouri ori poezii ce-i erau dedicate. Asta până pe la începutul anilor '60, atunci când comuniștii au descoperit în arhive nu doar că Roaită nu fusese erou al Griviței, nu era grevist, nu trăsese nici o sirenă, ci era chiar infiltrat de Siguranță printre muncitori ca să-i spioneze. Peste noapte, “martirul” a fost ras din manuale. Școlile, spitalele, străzile, etc. au primit nume noi, iar stațiunea “Vasile Roaită” a devenit Eforie Sud.

Azi, vremurile s-au schimbat. Lupta de clasă s-a emancipat: unii primesc onoruri abia după ce se află că erau slugile sistemului odios.

Rămâne cum am stabilit: #LazarRevocat!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

13 apr 00:00
Comentarii