logo


Meniu

Au început lucrările la Podul lui Tudose (foto)

Ministerul Transporturilor a emis în 19 decembrie autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Cu o lungime o lungime totală de 1.975 de metri, acesta va fi cel mai lung pod din ţară şi al treilea din Europa va fi construit la Brăila.

Vezi si: Raport al Departamentului de Stat al SUA - Este menționată intervenția Jandarmeriei din 10 august, corupția oficialităților și durata proceselor

Fostul premier, Mihai Tudose alături de fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, alături de premierul Mihai Tudose şi mai mulţi membri ai Cabinetului au participat în ianuarie 2018 la semnarea proiectului ce prevede construcţia unui pod suspendat peste Dunăre, de la Brăila.

Amplasamentul podului este situat la km fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), peste fluviul Dunărea în zona Brăila, pe teritoriul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni, aparţinând judeţului Brăila şi pe teritoriul administrativ al localităţilor Smârdan şi Jijila, aparţinând judeţului Tulcea.

Vezi și: Detalii BOMBĂ despre cum acționa SRI la ANAF: 'Veneau cu planul de măsuri. ANAF este pur și simplu un executant'

Lucrările la acest obiectiv de investiţii presupun mai multe etape. În această primă etapă se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundaţii şi elevaţii), în zona judeţelor Tulcea şi Brăila, precum şi primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în judeţul Tulcea.

Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila pentru că de cele două turnuri de susţinere se va lega toată suprastructura podului.

Lungimea totală a podului de la Brăila este de 1974 m cu o deschidere centrală de 1120 m şi două deschideri laterale de 489 m şi, respectiv, 364 m. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA este 139.541.150 lei. Durata de execuţie prevăzută în autorizaţie este 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor.

15 mar 10:01
Comentarii