logo


Meniu

Apel de ULTIMĂ ORĂ - CCR e SOMATĂ să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache care vizează completurile ÎCCJ pe corupție

Este apel de ultimă oră pe cel mai fierbinte subiect al zilei. Magistraților CCR li se cere să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache care vizează completurile de 3 judecători ale ÎCCJ, specializate pe cazuri de corupție.

Citește și: DETALII de culise - De ce au fost AMÂNATE negocierile pentru șefia Parchetului European

"Facem apel către Curtea Constituțională să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache care vizează completurile de 3 judecători (Dosarul nr.642E/2019) până la soluționarea sesizării de neconstituționalitate înaintate de PNL în ceea ce privește art. 35 alin. (1)-(3) din Regulamentul Camerei Deputaților.

În sesizarea pe care am înaintat-o Curții Constituționale, am arătat că normele în temeiul cărora Florin Iordache a depus cererea încalcă atât prevederile Legii fundamentale, cât și Decizia Curții Constituționale nr. 45/1994.

Din punct de vedere juridic, o eventuală decizie a Curții Constituționale pe problema completului de 3 judecători pronunțată anterior judecării sesizării noastre poate crea aparența existenței unui viciu de neconstituționalitate asupra căruia Curtea a refuzat să se pronunțe!

11 apr 12:55
Comentarii