logo


Meniu

Alina Gorghiu (PNL): Propunerea MJ de refacere a legislației penale vine târziu

Ministerul Justiției modifică legislația penală, după cazul crimelor din Caracal

Senatoarea PNL Alina Gorghiu spune la RFI că e nevoie de studii de impact, când vine vorba de modificarea legislației penale. ”Nu avem nevoie de peticeli, ci de precizie de medic chirurg, atunci când facem aceste modificări”, crede ea.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat joi în contextul cazului Caracal că a inițiat un proiect de OUG care prevede pedepse mai mari pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberarea condiționată. Percheziția domiciliară va putea fi dispusă la orice oră, chiar și noaptea, în caz de flagrant, arată documentul.

Alina Gorghiu comentează aceste propuneri: ”Propunerea Ministerului Justiției de refacere a legislației penale vine târziu, din punctul meu de vedere și nu cred că este ferită de calcule electorale. Regretabil că politica penală făcută de colegii din PSD-ALDE a încurajat genul de orori cum e cea de la Caracal, pentru că a insuflat infractorilor din România credința că sunt invulnerabili. Vă amintesc că legea recursului compensatoriu este în continuare în vigoare, aștept abrogarea ei, pentru că avem noi de la PNL un proiect care sper că în prima săptămână din septembrie va fi adoptat, de abrogare a acestei legi în baza căreia au fost eliberați peste 18 mii de deținuți între octombrie 2017-iunie 2019”.

Senatoarea PNL cere studii de impact: ”Atunci când vine vorba de legislație penală, suntem obligați să ținem cont de studii de impact. Nu s-a făcut nici în acest caz. Avem nevoie de corectarea legislației penale, suntem cu toții de acord, dar nu avem nevoie de peticeli, ci de precizie de medic chirurg, atunci când facem aceste modificări”.

23 aug 00:00
Comentarii