logo


Meniu

Alert: Jucătorii grei de pe pieţele financiare retrag banii din piata mondială.

Marile corporatii, dar nu numai ele transmit semnale despre o iminenta criza ce va lovi omenirea in perioada urmatoare. Avertismentul este ascuns in masurile luate de cei mai puternici oameni de afaceri din lume – conform unui raport al Bancii Mondiale, sute de miliarde de dolari „dispar” de pe pietele de investitii, bani pe care afaceristi ii „dosesc” la saltea, in tarile de origine.

India si China in top

India da unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume, iar despre China nici nu mai are rost sa pomenim. Deloc surprinzator, tocmai acesti miliardari sunt primii in topul „repatrierilor” profiturilor obtinute. Miliardarii indieni au retras de pe piata 79 de mld. dolari in 2018, iar cei chinezi „doar” 67! Urmeaza in clasament oamenii de afaceri din Mexic si Filipine.

Din ce noteaza Banca Mondiala, principala problema a acestor transferuri este data de costurile mult prea ridicate. De exemplu, pentru un transfer de 200 de dolari, costurile au fost in medie de 7%. Cu toate acestea, nici macar uriasele costuri inregistrate la transferuri de asemenea calibru nu i-a convins pe miliardari sa-si tina banii in tarile in care fac afaceri. Grija de a-si vedea profitul pus la adapost acasa a fost mai mare!

Si romanii trimit bani acasa, dar „firimituri”

La un alt nivel, si romanii procedeaza identic. Muncesc in strainatate si trimit bani acasa, chiar daca sunt „firimituri” in comparatie cu remiterile celor mai puternici oameni de afaceri de pe glob. Conform datelor oficiale, milioanele de romani care trag tare in strainatate au trimis in tara, anul trecut, putin peste 4,3 miliarde de dolari. Cifra reprezinta aproape 2% din PIB-ul Romaniei. a mentionat national.ro

11 apr 13:24
Comentarii